On The Blue Side

On The Blue Side is een Deventer Blues - Rockband. De band bestaat uit Mischa Sorel (drums), EddyBas-B(bas), Karel Reuter (gitaar) en Jenny Penny (zang). Deze doorgewinterde muzikanten hebben hun hart verpand aan de Bluesrock. De strakke ritme sectie van Eddy en Mischa  en de melodieuze gitaarsolo's van Karel geven de warme lage stem van Jenny de ruimte om bijzondere uitvoeringen van bluesnummers te vertolken van onder andere Rory Gallagher, Joe Bonamassa, Beth Hart, Gary Moore, Henrik Freischlader, Thin Lizzy, King Fish, Walter Trout enz. Bekijk hier de playlist.

Jenny Penny (Zang)

Jenny, beter bekend als Jenny Penny, ademt blues! Met haar lage warme blues stem trekt ze haar publiek mee naar de blue side! Ze is een graag geziene gast bij diverse jamsessies o.a. in De Hip in Deventer. Daarnaast is ze een veel gevraagde zangeres in diverse gelegenheidsformaties in Deventer en omgeving . Voordat ze bij On The Blue Sidekwam heeft ze in verschillende Rock Coverbands gezongen, waaronder de succesvolle band Piece of Rock. Zij en Eddy werken al jaren samen.

Eddy Bakker (Bas)

De bassist van On The Blue Side is Eddy. Hij bepaalt de groove van de band. Zijn muzikale roots liggen bij Lady Lake, een bekende Nederlandse band die furore maakte eind jaren zeventig. Hij heeft met deze formatie gespeeld in Paradiso en Vredenburg en met o.a. Earth & Fire, Kayak en Solution.


Naast het spelen in On The Blue Side is Eddy ook een fantastische tekenaar. Hij maakt de prachtigste portretten. Klik hier voor het bekijken van zijn werk.

Mischa Sorel (Drums)

Mischa weet met zijn strakke drumpartijen de band in het gareel te houden. Hij speelt vanaf zijn 15e jaar in bandjes. Zijn muzikale roots liggen in de rock. Samen met Karel heeft hij in diverse formaties gespeeld waaronder The Approach die eigen funk/rock nummers ten gehore bracht in Apeldoorn en omgeving. 

Karel Reuter (Gitaar)

De gitarist van On The Blue Side is Karel. Met zijn melodieuze gitaarsolo's en zijn eigen sound vult hij de zangpartijen van Jenny goed aan. Hij speelt vanaf zijn 12e gitaar en is geïnspireerd door Eric Clapton, Joe Bonamassa en Gary Moore. Hij heeft eigen muziek gemaakt met The Approach en in diverse coverbandjes gespeeld.